DO NOT MISS

18 Ekim 2014 Cumartesi

Led Ekran Yapımı - Dev Ekran Led Yapımı

SENDING KART;

Dünyadaki tüm led ekranlar temelde bir bilgisayar yada en temelinden bir ekran kartından DVI kablo bağlantısı ile Sending Karta alınan video sinyallerini ekranı oluşturan ve birbirine bağlı olan RV Card adını verdiğimiz alıcı (Receiving) kartlara göndermesi ve bu alıcı kartların bu sinyalleri yorumlayıp ekran üzerindeki ledlere elektriksel veri olarak göndermesi mantığı ile çalışmaktadır.

Dünyadaki tüm led ekranlar temelde bir bilgisayar yada en temelinden bir ekran kartından DVI kablo bağlantısı ile Sending Karta alınan video sinyallerini ekranı oluşturan ve birbirine bağlı olan RV Card adını verdiğimiz alıcı (Receiving) kartlara göndermesi ve bu alıcı kartların bu sinyalleri yorumlayıp ekran üzerindeki ledlere elektriksel veri olarak göndermesi mantığı ile çalışmaktadır.
Ekranlar ister 1 ister 1000 metrekare olsun bu sending kart adını verdiğimiz TS801 / TS802 / TS803 gibi modelleri mevcut olan kartlardan olmak zorundadır.Şuanda tabela amacı ile kullanılacak olan bazı led ekranlarda ise SCL2008 ve buna benzer bazı kartlar kullanılarak belli bir hafıza kapasitesine kadar asenkronize çalışma sağlanabilmektedir.
Fakat özellikle reklamcılık ve yayıncılık anlamında kullanılan led ekranlarda video kapasitesinde sınır olmadığı için bilgisayarla senkronize olarak sending kart gereksinimi vardır.Sending kartlar bilgisayara bağlı grafik kartı ile klon yada ikincil ekran mantığı ile çalışarak ekrana sürekli sinyal gönderimini sağlarlar.Led ekranlarda kullanılan kontrol kartları genelde LINSN firmasının özel ürettiği kartlardır.Linsn benzeri farklı firmalarda mevcuttur,ama o kartlar şuanda pek kullanılmamaktadır.
Sending kart modelleri arasındaki farklılıklar ise totalde tarayacağı toplam led ekranın piksel miktarına göre değişiklik göstermektedir.
Ayrıca led ekranların çalışmasını ve net görüntü vermesini sağlayan .RCG dosyaları ve kabinlerin verileri alarak aralarında convert olmasını ve ekranı8n tek parça halinde yayın yapmasını sağlayan .CON dosyalarıda sending kart ve tabiki bu kartı yönlendiren yazılım aracılığı ile alıcı kartlara gönderilmektedir.

Receiving Kart;







RV kart adını verdiğimiz receiving kartlar, yani sending karttan aldığı sinyali yorumlayarak ledlere gönderen kartlar dünya genelinde yine en fazla olarak Linsn tarafından üretilmektedir. Ve dünyada en çok bu kartlar kullanılmaktadır. İçinde yazılım yüklü olmayan RV kart hiç bir işe yaramamakla beraber sadece üzerindeki test butonu ile ledlerin renk testi yapılabilmektedir. RV kartlarda tarayabildikleri alanlara ve piksel sayısına göre modellenmektedirler. Her RV kart bir diğer komşu RV kart ile CAT5/6 kablo ile bağlanarak ekranın tek bir parça halinde çalışmasını sağlamaktadır. Üzerlerinde yer alan her ekrana göre yada diğer anlamıyla her piksele göre farklılık gösteren hub kartlar aracılığıyla modüllere veri gönderirler. Ve modüllerde aralarında yer alan ve veri aktarımına yarayan flat kablolar ile görüntüyü sağlarlar.

RV kartlar birbirleri ile bağlı olarak çalıştıkları için herhangi birinde oluşabilecek problem bir sonraki kartın veri alamamasına ve o karttan sonraki görüntünün yok olmasına sebep olacaktır. RV kartlarda fiziksel bir problem olmamasına rağmen yani test etmesine rağmen kendisinden sonraki alanlarda görüntü yok oluyorsa ilk olarak kontrol edilmesi gereken aralarındaki CAT5/6 kablo olmalıdır.
     







Taşınabilir Led Ekran Kayan Yazı
Sabit Led Ekran Kayan Yazı Led Tabela




17 Ekim 2014 Cuma

Uydu Alıcısı Alırken Dikket Edilmesi Gereken Unsurlar

Öncelikle Türksat KGS Yani Otomatik Kanal Güncelleme Özelliği olmalıdır.
Yoksa her frekans değişikliğinde uğraşmak zorunda kalırsınız veya bir televizyoncuya para vermek zorunda kalırsınız. Ama KGS özellikli cihaz kendini otomatik günceller , kanalları otomatik olarak yükler sizleri uğraştırmaz...

Scart Uydu Alıcılarınızdan Kurtulun HDMI Uydu Alıcısı tercih ediniz.







Televizyonlar gün geçtikçe daha teknolojik ve daha pratik hale geliyor. Artık yalnızca bir televizyon değil günümüz telefonları gibi akıllı hale geldiler. Televizyondan internete bağlanılabiliyor, oyunlar oynanabiliyor, bilgisayar sistemleri televizyona bağlanabiliyor. Televizyonlar bu kadar gelişmişken elbette bir uydu alıcısı bulunması gerekiyor.
Uydu alıcılar kendilerine gelen sinyalleri alarak bunları televizyon görüntülerine çevrilmesini sağlıyor. Yüzlerce kanal seçeneği bulundurmak ve görüntüyü kaliteli izleyebilmek içinde bu cihazlar her mekân için gerekli oluyor. 
Bugün çıkan pek çok TV uydu alıcısını üzerinde barındırsa da üzerinde bulundurmayanlar da var. Eğer TV izleme kalitenizi artırmak istiyorsanız uydu alıcısı alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.
Öncelikle şunu unutmayın, bit uydu kullanıyor fakat TV görüntüleriniz çok rahatsız edici şekilde ise bu tarihin çok eski bir zamanından kalmış scart kablolar ile uyduyu birbirine bağlamanızdan kaynaklanır. Bu yüzden bu eski kablo yerine HDMI kablosu ile uydu ve TV yi birbirine bağlayın bu sayede görüntü düzelir. Yani uydular için HDMI kablosu şart.
Teknoloji mağazalarında ve internette çok sayıda uydu alıcısı bulunuyor. Bunların her biri farklı işletim sistemlerine sahip. İşletim sistemleri arasından en çok Linux işletim sistemli uydu alıcılar tercih ediliyor. Linux tabanlı sistemler çok fonksiyonlu olması sebebiyle pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Linux’un olduğu cihazlarda ağ bağlantıları yapılabiliyor ve cihaz bir multimedya cihazına dönüşebiliyor. Pek çok medya dosyası ve türünü destekliyor.
Bu sayede TV den sinema keyfide yapılabiliyor. MP3 formatlı müzik dosyaları ve JPEG formatlı resim dosyalarını desteklemesi de cihazın artıları arasında yer alıyor. Aynı zamanda yayınları kaydını yapabiliyor ve paylaşım yapmayı sağlıyor. İşlemcisi ve bellek miktarı da diğer alıcılara göre daha yüksek, bununla birlikte kullanımda çok hızlı olmayı sağlıyor. Özellikle yayınları kayıt konusunda Linux tabanlı cihazlar Linux dan çok memnun kalıyor.
Eğer isteğiniz yalnızca HD görüntü kalitesi ile TV izlemekse işletim sistemlerine çok takılmadan sadece HD özelliği bulunan bir cihaz alabilirsiniz.
Eğer yayınları depolamak istiyorsanız, USB depolama ünitelerine kayıt yapan modelleri tercih edebilirsiniz. Bunlara yüksek kapasiteli bir sabit disk takarsanız pek çok yayını rahatça kaydedebilirsiniz.
Alacağınız bütün uydu alıcılarda cihazın arabirimin kalitesine çok dikkat edin. Yani menüler arasında dolaşma süresinin ve yapılan işlemlerini ne kadar hızlı sonuçlandırdığına mutlaka bakın. Yabancı film ve dizileri çok izliyorsanız mutlaka cihazda alt yazı özelliği olmasına dikkat edin. Eğer sadece TV ye bağlanmak değil aynı zamanda pek çok teknolojik cihaza bağlanmak istiyorsanız cihazın bağlantı seçeneklerini mutlaka inceleyin. Cihazı aldığınız yerin güvenilir olmasına ve cihazın garanti belgesinin bulunmasına mutlaka dikkat edin.

14 Ekim 2014 Salı

94/4 Son Dönem Acemi Birlikleri Açıklanmıştır

94/4 Son Celp Dönemi Acemi Birlikleri

2014 Senesinin son celp dönemi askere gidecek olan arkadaşların yerleri belli olmuştur.  Askerlik şubelerini ayırayak veya E-Devlet üzerinden sisteme  giriş yaparak öğrenebilirler , bu arada bende  yeni öğrendim ,  116. Çanakkale Jandarma Eğitim Alayı değişik bir duygu hayırlısı :)


E-Devlet Askerlik Sorgulama






 
Copyright © 2014 Ferhat Atay . Designed by OddThemes